Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w grach od wczorajszego dnia

Przemoo99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie zaznaczam że nie wiem czy napisałem w dobrym dziale więc jeżeli nie, proszę o przeniesienie do poprawnego.

Wczorajszego dnia nagle zaczęło mi lagować w grach (w każdej), przeskanowałem komputer i wykryło aż 0 wirusów więc pomyślałem że przeczyszczę swojego laptopa i też tak zrobiłem, przeczyściłem, złożyłem, odpalam a lagi są nadal. Dlaczego? Uj wie. Nie mogłem nic na to zaradzić i miałem zrobić format dysku, lecz pomyślałem że lepiej będzie zainstalować od nowa Windowsa i też tak zrobiłem i wiecie co? Nic to nie dało, lagi są nadal. Wie ktoś co mogło się zepsuć? Dlaczego są lagi?

Z góry dziękuje, pozdrawiam.

Opublikowano

Ale lagi fps czy przez internet?

Moze duxo ludzi korzystalo z neta

Jeśli lagi bo ping to raczej przez to że kupa ludzi grała, mi nawet internet pare razy wywaliło tak znikąd.

Tu chodzi o fps, teraz jak odpalam lola na najniższych to jest jakieś 10 FPS.

Opublikowano

Temperatury obczaj

Temperatury podczas surfowania po internecie > http://screenshot.sh/m7SyQKE24N9tq

Temperatury po 25 min gry w LoL'a na minimalnych w trybie niestandardowym (solo, bez botów). > http://screenshot.sh/mMjx3kCoLGbTS

Ogólnie to wbiłem do meczu, niby lagów na początku nie było, ale gdy użyłem 1 raz skilla to zaczęły się lagi.

Formata jxxxxxxxx

Formata? Przecież wgrywałem na nowo windowsa (z usunięciem wszystkich plików z starego) więc nie wiem czy jest sens robić formata. 

Opublikowano

Jeśli to laptop to sprawdź czy nie jesteś na trybie oszczędzania energii, miałem tak samo że miałem mniej FPS niż zazwyczaj, obczaj to.

Opublikowano

Jeśli to laptop to sprawdź czy nie jesteś na trybie oszczędzania energii, miałem tak samo że miałem mniej FPS niż zazwyczaj, obczaj to.

Mam tam ustawiony tryb na "Wysoka wydajność".

Możliwe że karta graficzna jest do wymiany?

Opublikowano

Skoro masz na "Wysoka wydajność" to powinno chodzić

A co do karty to nie wiem.. Musiałby Ci ktoś obeznany w tym odpisać.

Opublikowano

Skoro masz na "Wysoka wydajność" to powinno chodzić

A co do karty to nie wiem.. Musiałby Ci ktoś obeznany w tym odpisać.

Powinno, ale nie chodzi ;d.

Opublikowano

Ja miałem lagi na laptopie jak miałem problem z zasilaczem. Podczas gry go podłącz i odłącz parę razy w odstępach czasu- u mnie pomagało.

Nic nie pomogło :c.

Dla wszystkich próbujących pomóc leci +.

Ktoś coś?

Opublikowano

O wiele za duża 80 stopni jest bezpieczną temperatura dla karty graficznej.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

A może podasz w końcu laptopa, specyfikację i wgl? 

I co dla ciebie znaczą lagi?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja bym popatrzył jednak i skupił się na karcie, bo prawie 100 stopni przy krótkiej grze w LoLa to nie jest normalne.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...